Overijsel, Hengelo

Maroef's Puppy Snuffeltuin in Hengelo

 

Dit is een Snuffeltuin speciaal voor puppy's vanaf 12 weken oud. 

 

In de tuin zal een verrijkte omgeving worden gecreëerd, zodat er lekker gesnuffeld kan worden.

De tuin is afgezet met aan 1 kant 1 meter 80 schutting, aan de andere kant koniveren met daarachter nog gaas zodat honden absoluut niet kunnen ontsnappen.

 

Wil je de tuin komen bezoeken stuur dan een mail naar  m.vanbaars@ziggo.nl of bel naar 06-33979776 of kijk op deze link 

 

 🙂 Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel. 

  

 Op de foto's en in het filmpje zie je pup Maru lekker snuffelen

 

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond.

 

 

👉Vraag aan Maroef's puppy Snuffeltuin in Hengelo.

 

🐾🐕Waarom doe jij mee met het Snuffeltuinen Initiatief?🐾🐕

 

De puppy snuffeltuin is genoemd naar de naam van mijn hondenschool “Maroef”.

 

Ik heb speciaal gekozen voor een Snuffeltuin voor puppy’s. Toen ik pas met mijn opleiding over kalmerende signalen begon, mochten we allerlei leuke speurspellen doen, maar ook gewoon je hond aan dingen laten snuffelen. Ik was zo verbaasd hoe mijn honden, twee Flatcoated Retrievers, de voorwerpen ontdekten en ze lieten zulke mooie signalen zien dat ik enthousiast werd.

 

Toen het Snuffeltuinen Initiatief begon, vond ik dat zo leuk dat ik mijn puppy eigenaren vroeg om kennis te maken met mijn snuffeltuin.

 

Wat ik zo leuk vind is de reactie van de pups. Ik merkte dat de eigenaren ook enthousiast werden. Ze vonden ook dat de hond meer zelfvertrouwen kreeg. Ik vind het leuk om mensen te begeleiden en te laten zien hoe hun pup reageert. Je zou denken, dat ze “gewoon” snuffelen: dat is ook zo maar het is ook echt stap voor stap ontdekken wat het voorwerp is. Sommige pups geven aan dat het spannend is, wat ga je dan doen in zulke situaties. Sommige pups leren vaak van allerlei kunstjes. Het zijn vaak pups die niet erg zelfstandig zijn en weinig concentratie hebben.

 

Door het ontdekken in een snuffeltuin leren pups zelfstandiger te worden, maar ook hoe ze op een voorwerp kunnen staan zonder inmenging van de eigenaar. De reacties van de eigenaren zijn erg leuk. Laatst zie iemand “Oooh” dat heeft die nog nooit gedurfd”. Ik kan niet genoeg krijgen van het kijken naar de reacties van een pup, maar ook wat ze allemaal durven, en de verbaasde reacties van eigenaren. Dat is voor mij de reden om een puppy snuffeltuin te starten.

 

Lees Mimi's hele verhaal op https://snuffeltuinen.jimdofree.com/snuffeltuin-aanmelden/

 

😀Lijkt het je ook leuk om mee te doen met het Snuffeltuinen Initiatief?

 

📧Laat het ons weten en stuur een mail naar suffeltuinen@hotmail.com

 

#snuffeltuinen #snuffeltuin #snuffeltuineninitiatief #puppysnuffeltuin #snuffeltuininhengelo #maroef #maroefspuppysnuffeltuin