Brabant, Breda

Snuffeltuin Pawsitive

 

Deze leuke Snuffeltuin is van Esther.

 

 

Het is een natuurlijke tuin, extra interessant gemaakt door de snuffelbosjes, autobanden, kruiden, zandbak, planten, takken van een treurwilg op de grond, verschillende ondergronden van steen, stro etc.  een zitje voor de hondenouders, zwembadje voor in de zomer, aparte spullen die aan het gaas worden opgehangen zoals schoenen en laarzen en een spiegel.        

 

 

Extra opmerking: De snuffeltuin  grenst aan een doorgaande  weg  in het buitengebied.  Op de beschikbare dagdelen is de hoeveelheid verkeer minimaal. Echter in de periodes dat de boeren veel op het land werken komt hier landbouwverkeer langs.

 

Wil je de tuin komen bezoeken stuur dan een mail naar: snuffeltuin@hondenthuisbijesther.nl of 

bellen naar telefoonnummer: 06-17545860. Website : https://hondenthuisbijesther.nl/snuffeltuin

 

ūüôā Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel.¬†

 

‚̧ԳŹ¬†Het doel van SnuffeltuinHet doel van Snuffeltuin¬†Pawsitive is met ingang van 28 maart Hulp voor dieren uit Oekra√Įne - website:¬† https://www.hulpvoordierenuitoekraine.nl/nl/

 

Op woensdag stel ik Snuffeltuin Pawsitive beschikbaar voor het dierenasiel Breda. Al 2 honden uit het asiel hebben heerlijk kunnen genieten van de rust, de ruimte en alle luchten. Even weg uit de drukte en de stress van het asiel. Ik hoop op een duurzame samenwerking. 

 

Hier een leuk filmpje van Snuffeltuin Pawsitive. Je kunt ze ook op FB volgen :-)

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond.ūüĎČVraag aan Esther van Pawsitive snuffeltuin in Breda ūüź∂ūüźĺ

Waarom doe jij mee met het Snuffeltuinen Initiatief?
Toen ik een paar jaar geleden op deze plek kwam wonen, in mijn groot-ouderlijk huis kon ik niet bedenken wat ik met alle ruimte binnen en buiten moest samen met de 3 lieve labradors Scarlett, Bonk en Zusje.
We hebben heel veel tijd met elkaar doorgebracht in ‚Äúde nette coniferen met een gekamde gazon tuin‚ÄĚ van mijn opa.
Buiten het feit dat ik mijn tuin vooral wil delen met de natuur om ons heen en daar wat meer ‚Äúrommel‚ÄĚ voor nodig is. Voel ik op deze plek ook een weldaad aan rust en me ‚Äústevig met de wortels in de grond‚ÄĚ geaard staan.
Deze plek gaf mij de kans om hem met nog meer honden te kunnen delen, dus starten ik in maart 2020 mijn HondenThuis voor vakantie- en logeeropvang van honden.
Corona kwam vlak daarna in de wereld, een rustige start dus tijd om mij meer te gaan verdiepen in hondenwelzijn. Ik ben toen gestart met de opleiding massage voor honden, waar ik o.a. heel veel geleerd heb over subtiele signalen.
Ik kwam ook uit op het Snuffeltuinen Initiatief.
Tijdens de online workshop van Brigitta Geerlings ‚ÄúSnuffeltuin voor je hond maken‚ÄĚ ben ik enthousiast geworden om een deel van mijn tuin in te gaan richten als snuffeltuin die door de honden die hier leven, logeren of in de dagopvang komen, bezocht kan worden.
Het Snuffeltuinen Initiatief gaf de mogelijkheid op een toegankelijke manier andere honden en hun begeleiders deelgenoot te maken van de rust, de ruimte en het genot van in ‚Äúalle‚ÄĚvrijheid je neus achterna te gaan. En in het geval van de begeleiders te kunnen ontspannen en genieten.
Enkele dagdelen de snuffeltuin beschikbaar stellen voelt als een klein cadeautje om telkens te kunnen geven. Dat geeft een heel fijn gevoel van voldoening.
En dan natuurlijk het wekelijkse bezoek van een hond uit het dierenasiel uit Breda, wat ben ik dankbaar dat ze deze mogelijkheid hebben aangepakt. Heerlijk om te zien dat deze honden ten volle genieten van hun bezoek aan de snuffeltuin.
De begeleiders geven aan zelf veel verschil bij de honden te zien als ze ze in en rondom het asiel meemaken en ze in de snuffeltuin ervaren. Het geeft een completer beeld van de hond in kwestie. Wat hopelijk bijdraagt aan het makkelijker plaatsen van deze pechvogels in hun ‚Äúvoor altijd gouden mandje‚ÄĚ.
Het is heel fijn om te ervaren dat de snuffeltuin door veel verschillende honden wordt bezocht. Senioren, die lekker op hun gemakje kunnen struinen. Honden die nare ervaringen hebben in losloopgebieden en hier weer wat vrijheid kunnen ervaren, zo ook hun begeleiders die het soms nog spannender vinden dan de honden.
Maar ook pups die hun zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen en hun begeleiders die op deze manier hun pup kunnen leren observeren.
Wil je Snuffeltuin Pawsitive in Breda ook bezoeken? Kijk voor meer info op https://snuffeltuinen.jimdofree.com/snuffe.../brabant-breda/
ūüėÄLijkt het je ook leuk om mee te doen met het Snuffeltuinen Initiatief?
ūüďßLaat het ons weten en stuur een mail naar suffeltuinen@hotmail.com of lees meer op