Lees hier verhalen van Snuffeltuin bezoeker 

 

We willen graag zoveel mogelijk verhalen verzamelen van snuffeltuin bezoekers, zodat andere hondeneigenaren kunnen leze hoe fijn een Snuffeltuin bezoek voor hun hond maar ook voor de eigenaren zelf kunnen zijn.

 

Heb jij ook een keer een Snuffeltuin bezocht? Dan deel je verhaal met foto's met ons. Stuur een mail naar snuffeltuinen@hotmail.com 


#Weeseenwijzebaaspost 15 maart 2023 Van Marleen van Baal 

 

Die neus van onze honden… wat een fantastisch apparaat is dat toch! De kleinste geurtjes worden er door opgepikt. 

De neus is niet alleen een middel om informatie op de te doen, maar ook een mega hulp bij het kunnen ontspannen. 

Daar is veel over te vertellen, maar ik hou het in deze post kort met Hapklare InZichten over het leukste uitje voor je hond: een bezoek aan een Snuffeltuin!

 

In deze #Weeseenwijzebaas-post:

• Filmpje: Snuffeltuinen bezoek

• Uitgelicht: Loslaten en genieten

• Wijze Baas InZicht

• Reclame Brok: Snuffeltuinen Initiatief

 

Filmpje: Snuffeltuin bezoek

Bart is een echte onderzoekende snuffelaar. Alles is interessant. Ik geniet hoe hij minutieus elke centimeter besnuffeld. 

Je kunt hem (en mij!) niet blijer maken dan met een bezoek aan een Snuffeltuin. Afgelopen zomer was ik bij Snuffeltuin Sneupen bij Willem in het Noordwolde-Zuid, 

op de grens van Drenthe en Friesland en afgelopen weekend bij Happy Dog Coach in Wageningen. 

In dit filmpje een impressie van de bezoeken en mijn promotie voor het bezoek aan een Snuffeltuin. Want één ding is zeker: dit gun jij jouw hond ook!

 

Uitgelicht: Loslaten en genieten

Een bezoek aan een Snuffeltuin is echt een feestje. Voor je hond, maar ook voor jou! Je hond gaat heerlijk zijn neus achterna en jij kijkt toe hoe hij dat doet. 

Welke route kiest hij? Welke keuzes maakt hij Gaat hij voortvarend van start of afwachtend? Zo leuk om je hond eens op deze manier te observeren.

 

Je hond is los van de lijn en doet zijn ding. Je kunt je hond dus letterlijk loslaten, maar ook in je bezorgdheid. 

De tuinen van het Snuffeltuin Initiatief zijn veilig in materialen en in omheining. Je kunt met een gerust hart je hond laten gaan. 

Uiteraard hou je hem in de gaten, maar alleen om zeker te weten dat hij oké is in deze nieuwe omgeving.

 

Loslaten is ook bedoeld dat je je nergens mee bemoeit. Je hond doet alles op zijn eigen manier en tempo. Het is allereerst zijn feestje en hij bepaalt wat hij doet. 

Jij kijkt toe, laat al je gedachten over wat moet en hoort los. Zoek een lekker plekje waar je de tuin kan overzien en Geniet. Met een hoofdletter G!

 

Reclame Brok: Snuffeltuinen Initiatief

Snuffeltuinen Initiatief is opgericht door Birgitta Geerlings. Het concept heeft twee mooie kanten: honden de gelegenheid bieden op geheel eigen wijze hun neus 

te gebruiken in een veilige omgeving én de tuinen toegankelijk te laten zijn voor iedereen. Je doneert als bezoeker het bedrag dat je kwijt kunt aan het goede doel 

dat de tuinhouder heeft uitgekozen.

 

Voor mij een Initiatief om te omarmen. Niet alleen onze eigen hond heeft er heel veel baat bij, ook wij als mens genieten van onze blije hond en met ons bezoek 

steunen we ook nog eens dieren die heel hard hulp nodig hebben. Kijk op Snuffeltuinen Initiatief voor uitgebreide informatie en volg hen op Facebook!

 

Wil je ook wekelijkse wees een wijzer baas post van Marleen van Baal ontvangen? Dan meld je aan via https://hondinzicht.nl/weeseenwijzebaas-post/

 


 

24 juli 2022
🐾Snuffeltuinverhalen van bezoekers.
Lees hier de ervaring die hondenbegeleider Ria had met haar hond🐶 Heppie. Ze is inmiddels al 2x op bezoek geweest in de Snuffeltuin Zelfbewust in Velddriel en 2x in Snuffeltuin Q in Den Dungen de afgelopen 2 maanden.
Hier worden wij natuurlijk helemaal blij van😀
Lees hier Ria's ervaring:
Nieuwsgierig gemaakt door een artikel in het Brabants dagblad over snuffeltuinen heb ik afgelopen tijd driemaal met mijn hond Heppie twee verschillende snuffeltuinen bezocht. Wat n geweldige ervaring, zowel voor mijn hond als voor mij.
Ondanks zijn blessure snuffelde Heppie er op los, ging op onderzoek uit, rolde door het gras, huppelde opgetogen rond, kortom was lekker zichzelf.
Wat mij vooral opviel was de liefde voor honden, het idealisme en de kennis van zaken van de snuffeltuin eigenaressen en ik maak dankbaar gebruik van de gekregen tips hoe ik Heppie in mijn eigen tuin ook lekker aan het werk kan zetten.
Deze bezoekjes houden we erin.
-------------------------------------------------------------
🔎 Wil je ook een Snuffeltuin bezoeken? Klik dan op deze link hier kan je alle 16 snuffeltuinen terug vinden die aangesloten zijn bij het Snuffeltuinen Initiatief.

21 juli 2022

Wat betekent een snuffeltuin voor jou?

 

Deze vraag stelt Thirza van Snuffeltuin Sneupen bij Willem aan sommige terugkerende bezoekers.

Lees hier onder haar FB bericht die je ook kunt terug vinden via deze link 

 

Esther Een terugkerende snuffeltuin bezoeker is Esther met haar honden Percy en Mojo. Ook aan haar de vraag gesteld: wat betekent de snuffeltuin voor jullie?

"Mooie vraag! Er zoeven direct allemaal gedachten, woorden en beelden door mijn hoofd. Eens kijken of ik die kan ordenen zodat het een begrijpelijk verhaal wordt 😉
Ik heb 2 buitenlandse honden. 1 van de twee heeft zo’n sterk jachtinstinct dat hij alleen los kan op veilig omheind terrein. De andere kan wel los op rustige plekken zonder verkeer (of katten).
Ik vind het belangrijk om aandacht te hebben voor het welzijn van mijn honden. Natuurlijk krijgen ze goed te eten en verzorg ik hen fysiek. Maar zelf heb ik ook meer nodig dan voeding en fysieke verzorging om echt gelukkig en tevreden/voldaan te zijn. Dus stel ik mijzelf de vraag wat mijn honden nodig hebben of graag zouden willen.
Het antwoord:
- Fysieke vrijheid = los van de lijn
- Keuzevrijheid = hond kiest waar te gaan, wat te ontdekken en hoe lang te snuffelen
- Talenten benutten = zet die fantastische hondenneus aan het werk!
- Uitdaging = nieuwe dingen ontdekken en zelf nadenken/beslissen
Ik doe al van alles om aan die behoeften tegemoet te komen:
Steppen met Percy zodat hij kan rennen. Mojo los op veilige plekken zodat hij sprintjes kan trekken. Met beide honden naar de omheinde hondenspeeltuin of het omheinde hondenspeelbos zodat ze los van de lijn kunnen wandelen, rennen, snuffelen, struinen en spelen (ook met andere honden, bijvoorbeeld met bekenden waarmee we daar afspreken). Hersenwerken, om die geweldige hondenneus aan het werk te zetten, samen te werken en onze band te versterken, ontspanning te bieden. Detectieles om samen iets te ondernemen, samen te werken, die geweldige hondenneus aan het werk te laten (want talenten wil je benutten!) en iets nieuws te leren. Snuffelwandelingen om de hond keuzevrijheid te geven (hond bepaalt – grotendeels – de route) en alle tijd en ruimte te geven om te snuffelen en zo informatie te vergaren over de wereld.
Wat dan nog de meerwaarde van een snuffeltuin is? Dat deze alleen maar bedoeld is om de hond zijn/haar zintuigen te laten gebruiken!
Ik herinner me een waarschuwing die zo’n 2 jaar geleden (begin Corona-tijdperk) vaak werd gegeven: Richt geen thuiswerkplek in in je slaapkamer, want dat is de plek waar je moet kunnen ontspannen.
Zo zie ik de snuffeltuin ook een beetje; een plek waar de honden kunnen ontspannen, zonder dat deze plek wordt ‘besmet’.
Honden zijn een kei in het maken van associaties. Maar in de snuffeltuin hebben ze nooit hoeven trainen, zijn ze nooit geconfronteerd met een (misschien wel spannende) andere hond maar mogen ze ontdekken en genieten. Als eigenaar kun je ook gerust zijn en alle eventuele zorgen laten gaan. Gewoon rustig zitten en genieten van je hond. Observeren wat hij/zij laat zien tijdens het ontdekken van de tuin. Je hond gaat er niet vandoor dankzij de veilige omheining en je weet zeker dat er geen andere mensen en/of honden binnen komen.
De fijne gesprekken met Thirza en haar inzicht in hondengedrag zijn een dikke bonus op al het fijns dat een bezoek aan haar snuffeltuin al te bieden heeft ❤️"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dank je wel Thirza en Esther! Wij worden hier helemaal blij van en het bevestigd gewoon weer hoe belangrijk een snuffeltuin voor hond en eigenaar is. 
Wat betekent een Snuffeltuin voor jou? Stuur een mail naar snuffeltuinen@hotmail.com 

Cindy en Melody
Op 30 juni 2022 ontvingen wij onderstaand berichtje van Cindy die met haar hond Melody Snuffeltuin Let's Socialize in Hengelo heeft bezocht. Hier worden wij helemaal blij van:-)
-------------------------------------------------------------
15 juni 2022 ben ik voor het eerst met mijn hond naar een snuffeltuin geweest , bij Barbara Willemse in Hengelo gld.
Ik heb een geadopteerde Griekse hond genaamd Melody.
Melody is doof geboren en hoort dus helemaal niks.
Buiten haar doofheid om heeft ze ook wel een kleine "trauma" .
Ze is ontzettend bang voor vreemde mensen , en alles is spannend!
Omdat Melody doof is kan ze niet los lopen buiten , dus niet even lekker rennen is het bos of zo.
Gelukkig kan ze bij mijn ouders in de tuin los , want die is helemaal afgezet voor haar.
Toen ik las over de snuffeltuin van Barbara was ik meteen enthousiast en dacht ik ; dit is PERFECT voor Melody !
Zo kan ze lekker snuffelen en haar gang gaan , zonder dat er vreemde mensen of honden bij zijn.
Dus meteen een berichtje gestuurd en een afspraak gemaakt.
Wat een vriendelijke leuke vrouw , en WAUW! Wat een tuin.
Echt een paradijs voor Melody !
In het begin vond ze het even spannend , maar al snel ging ze haar eigen weg en deed ze lekker haar ding.
Ze heeft elke cm van de tuin wel besnuffeld!
Melody heeft de tijd van haar leven gehad in de snuffeltuin.
En wij ook , omdat we haar echt zagen genieten!
Wij gaan zeker vaker met Melody naar de snuffeltuin toe!
Liefs Cindy langwerden & Melody🥰
-----------------------------------------------------------------

 

Wil je ook met jouw hond deze leuke Snuffeltuin bezoeken? Kijk dan voor meer info op https://snuffeltuinen.jimdofree.com/.../gelderland-hengelo/