Overijssel, Deventer

 

De snuffeltuin gaat in december 2023 en januari (behalve 13 januari = vol) even dicht. De snuffeltuin krijgt wat veranderingen voor een nieuw snuffeljaar. 

 ========================

De tuin ligt buitenaf waardoor er vrij weinig prikkels van buitenaf zijn. 

 

Hierdoor kan er nog meer rust en ontspanning ervaren worden voor de honden die komen snuffelen en ook prikkel gevoelig zijn.

 

Snuffeltuin Fleur is nog volop in ontwikkeling. Bij de ontwikkeling wordt rekening gehouden dat de tuin geschikt is voor elke hond (van pup tot senior) maar zeker ook voor honden die een medisch rugzakje meedragen (chronische )of een revalidatie ondergaan.

 

In de tuin kan volop gesnuffeld worden, er zijn en worden verschillende ondergronden gecreëerd, er zijn en worden diverse paden gemaakt die allemaal een andere functie hebben en krijgen. De snuffeltuin is zo natuurlijk mogelijk aangelegd.

 

Wij hebben geen hoge attributen of klimtoestellen staan in de snuffeltuin. Dit is een bewuste keuze vanwege dat honden met een medisch rugzakje of revalidatie niet mogen springen. Er zijn wel wat opstapjes die bij kunnen dragen aan lichaamsbewustzijn of revalidatie.

 

In de snuffeltuin wordt over het algemeen niet met voertjes gewerkt. Dit zodat de hond(en) zelfstandig op pad gaan en gaan ontdekken. Echter is het wel mogelijk om wat zoekjes te doen in de tuin samen met je hond.

 

Wat zijn zoekjes? Zoekjes is snoepjes zoeken op een natuurlijke manier en gebruik maken van de natuurlijke materialen. Zoals een polletje gras, een boomstam en bijvoorbeeld de wilgentakkenhaag.

 

Ook enthousiast geworden om onze snuffeltuin te bezoeken? Reserveren kan via onze website www.doggysuitlaatservice.nl

 

🙂 Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel. 

  

❤️ Het doel van Snuffeltuin Fleur is: De donaties die wij mogen ontvangen gebruiken wij voor de ontwikkeling van de snuffeltuin en voor een goed doel!

 

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond.

 

Graag tot ziens in snuffeltuin Fleur 

 


Vraag aan Fieke van Snuffeltuin Olst in Olst en nu Snuffeltuin Fleur in Deventer.

 

🐾🐕Waarom doe jij mee met het Snuffeltuinen Initiatief?🐾🐕

 

Het ontstaan van Snuffeltuin Olst is te danken aan mijn hond Fleur. Fleur stond bij alles in mijn “hondencarrière” aan mijn zijde, was mijn leermeester en wij bewandelde samen ons pad. Helaas is Fleur op 17 oktober jongstleden overleden op 12,5 jarige leeftijd.

 

Fleur is ook de reden geweest om een snuffeltuin te ontwerpen. Fleur kreeg 2 jaar geleden de ziekte van Addison. Wat hierbij kwam kijken is dat auto rijden haar te veel stress opleverde en ze steeds minder prikkels kon verwerken/verdragen.

 

Met Fleur deed ik graag in het bos zoekjes. (koekjes zoeken tussen de bladeren, takken en lekker snuffelen etc) . Helaas kon dat steeds minder door haar ziekte en het leverde te veel stress op tijdens het auto rijden.

 

Toen kwam het snuffeltuinen project op mijn pad en ik wist het meteen! Dit is de oplossing voor Fleur.

 

Ik ging de tuin ontwerpen en bouwen en Fleur was dolblij! Hierdoor kwam het idee dit te gaan delen. Ik hou van voldane en blije honden. Dat is mijn visie, missie en passie zowel privé als zakelijk. Als ik met een snuffeltuin hier aan kan bijdragen doe ik dat met alle liefde!

 

De snuffeltuin is in april 2021 open gegaan en vele hondjes hebben de tuin bezocht, zijn voldaan naar huis gegaan en mijn bijdrage aan de baasjes is dat ik ze ook kan meegeven hoe je ziet wanneer je hond vol raakt, moe is en je beter kan stoppen met de activiteit.

 

Hondjes van alle leeftijden komen in de snuffeltuin. Bij de bouw van de snuffeltuin heb ik vooral rekening gehouden met de senior hond, met een medische aandoening en lichamelijke uitdagingen.

 

Op dit moment bouw ik aan een nieuwe snuffeltuin. Snuffeltuin Deventer. De snuffeltuin gaat een eerbetoon zijn aan mijn Fleur. De nieuwe naam wordt dan ook Snuffeltuin Fleur in Deventer.

 

Snuffeltuin Fleur in Deventer is in aanbouw. De tuin wordt groter en hierdoor kan ik nog meer rekening houden met alle leeftijden maar de senior hond, honden met lichamelijke uitdagingen, medische aandoeningen en gevoelig voor prikkels blijft centraal staan.

 

Ik hoop met snuffeltuin Olst en Snuffeltuin Fleur nog meer honden blij te kunnen maken en hierdoor bij te dragen aan blije en voldane honden. 

 

Wil je je ook aanmelden met jouw snuffeltuin bij het Snuffeltuinen Initiatief of wil je meer weten kijk dan op https://snuffeltuinen.jimdofree.com/snuffeltuin-aanmelden/