Flevoland, Emmeloord 

Snuffeltuin SnuffelTalent

 

Deze mooie Snuffeltuin is van Hilda Hoekstra.

Dit is een Snuffeltuin van ca 325 m2 groot. 

 

Jouw hond kan zijn natuurlijke snuffeltalent gebruiken.  Heerlijk zijn eigen pad bewandelen en te snuffelen waar hij/zij dat lekker vindt en waarmee hij/zij zijn eigen wereld ontdekt.

 

De baasje krijgen een lekker bakje koffie of thee en kijken en genieten van hun hond.

 

 

Aanmelden via:

Wil je de tuin komen bezoeken stuur dan meld je aan via de website: https://www.snuffeltalent.nl/ .

 

ūüôā Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel.¬†

 

Snuffeltuin Snuffeltalent heeft het volgende goede doel: De bijdrage* wordt 100% gebruikt voor het onderhouden van de snuffeltuin en schenkt Snuffeltuin Talent aan een Goed Dierendoel

 

Snuffeltuinregels:

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond. 


Waarom doe jij mee met het Snuffeltuinen Initiatief? 

 

¬†Waarom doe ik mee aan snuffeltuin Initiatief? ‚Äď Hilda Hoekstra

 

Ik verbaas mij telkens weer over dat er zoveel mensen rondlopen die een hond nemen zonder zich daarin te verdiepen. Toen ik met mijn honden bij de hondenschool was, was er veel aandacht voor het baasje om (juist het baasje) die inzicht te geven(over) hoe de hond denkt en waarom de hond reageert zoals hij reageert. Om altijd vanuit de hond te kijken. Ik vond het ontzettend leuk om workshops en de wekelijkse lessen te volgen. Onze jongste hond Pippa heeft helaas moeite om in een groep te werken, want ze heeft daarbij last van te veel prikkels. En de focus ligt dan niet meer op haarzelf ,maar op de omgeving. Ik pas mij aan haar aan en samen maken we er wat moois van.

 

Ik heb een eigen dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier loopt onze Pippa ook vrij rond en geeft goed aan wanneer het haar te veel is, ze gaat dan voor de privé deur zitten. Als ze wil, dan wordt ze geknuffeld of ze krijgt een hersenwerkje aangeboden. Een borstelbeurtje op de tafel vindt ze ook erg lekker.

 

Zes jaar geleden zijn we verhuisd naar een woonboerderij, waarbij mijn man en ik ons werk op de boerderij konden doen. Hij zijn teken-en adviesbureau en ik de dagbesteding. Rondom het huis hebben we veel grond, een grote privé tuin en een grote werk tuin. In die werktuin hebben we Franse hangoren, kippen en cavia’s, een schommel, fruitboomgaard. En nog een stuk grond wat nog geen bestemming had. De deelnemers van de dagbesteding wilden graag geitjes, schaapjes en alpaca’s, maar ik liever niet, want als zij (de deelnemers) er niet zijn moet ik deze dieren in het weekend en tijdens vakanties verzorgen.

 

Toen ik op Facebook bij een oud klasgenoot zag, dat zij bij Snuffeltuin Sneupen bij Willem in Noordwolde-Zuid FR was geweest, werd ik ge√Įnspireerd.¬† Ik heb de online workshop ‚ÄúSnuffeltuin voor je hond maken‚ÄĚ in november gevolgd en kwam tot de conclusie, dat er een Snuffeltuin moest komen op het stuk grond wat nog geen bestemming had.

 

Ik vind het leuk om te zien hoe iedere hond verschillend snuffelt. De ene hond zie je heel subtiel alle geurtjes ruiken en een andere hond gaat met zijn neus op de grond een spoor volgen. Zo kunnen kleine hondjes hier ook zonder problemen los lopen en snuffelen zonder dat ze omver worden gelopen door grote honden. Door mij aan te sluiten bij het Snuffeltuin Initiatief bied ik iedereen de mogelijkheid om te komen snuffelen en het is hierdoor laagdrempelig. Het is ook leuk om met de baasjes in gesprek te gaan, door ze bijvoorbeeld attent te maken hoe leuk hun hond het heeft. Een echt geniet momentje is om samen de hond te observeren.

 

Mijn afsprakenagenda is aardig volgeboekt dus wil je een keer komen, dan moet je even geduld hebben, maar je bent zeker welkom!. Tot Snuffels, Hilda