Friesland, Noordwolde-Zuid

Snuffeltuin Sneupen bij Willem

 

Deze leuke Snuffeltuin is van Thirza.

Dit is een Snuffeltuin van ca 525 m2 groot. 

 

Sneupen betekent in het Fries: lekker rond struinen, vrij kunnen snuffelen. Onze tuin heeft dan ook dit doel voor onze eigen honden en voor honden die op bezoek komen. Niets moet, geen druk of dwang. Gewoon de hondenneus zijn werk laten doen. Deze snuffeltuin is een zintuigentuin; een  belevenis voor alle 5 zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven! In de tuin is er het volgende te sneupen /ontdekken: Diverse soorten (fruit)bomen en struiken, diverse hagen van laurier/rode en groene beuk/liguster, een kruidentuin (rozemarijn, tijm ,lavendel, munt, verbena, zonnehoed e.d.)

een bessentuin (blauwe bes, rode bes, framboos, braam, bosbes) / paadjes verschillende ondergrond (grind, houtsnippers, tegels, gras), een picknicktafel en nog veel meer.

 

De tuin is duurzaam en er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en hergebruik, alsmede aanplanting van diverse bomen, struiken en planten op een voormalig weiland. Om deze te bereiken moet een klein stukje over ons terrein worden gelopen.  Je hond dient daar te allen tijden aangelijnd te zijn en blijven.

 

Het terrein is voorzien van 1,50 meter hoog hekwerk en reikt tot aan de grond.

 

Extra opmerking: Er lopen paarden op ons erf, ook evt bij de ingang . Indien honden dat spannend vinden, dan graag vooraf aangeven.

 

Wil je de tuin komen bezoeken stuur dan meld je aan via de website: https://sneupenbijwillem.nl/contact/

 

Bij elke snuffeltuin vind je een mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven die ten gunste komt van een goed doel voor honden en/of ter verbetering van de eigen tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel. 

 

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond.