Friesland, Noordwolde-Zuid

Snuffeltuin Sneupen bij Willem

 

Deze leuke Snuffeltuin is van Thirza.

 

 

Sneupen betekent in het Fries: lekker rond struinen, vrij kunnen snuffelen. Onze tuin heeft dan ook dit doel voor onze eigen honden en voor honden die op bezoek komen. Niets moet, geen druk of dwang. Gewoon de hondenneus zijn werk laten doen.

 

Deze snuffeltuin is een zintuigentuin; een  belevenis voor alle 5 zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven! In de tuin is er het volgende te sneupen /ontdekken: Diverse soorten (fruit)bomen en struiken, diverse hagen van laurier/rode en groene beuk/liguster, een kruidentuin (rozemarijn, tijm ,lavendel, munt, verbena, zonnehoed e.d.)

een bessentuin (blauwe bes, rode bes, framboos, braam, bosbes) / paadjes verschillende ondergrond (grind, houtsnippers, tegels, gras), een picknicktafel en nog veel meer.

 

De tuin is duurzaam en er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en hergebruik, alsmede aanplanting van diverse bomen, struiken en planten op een voormalig weiland. Om deze te bereiken moet een klein stukje over ons terrein worden gelopen.  Je hond dient daar te allen tijden aangelijnd te zijn en blijven.

 

 

Extra opmerking: Er lopen paarden op ons erf, ook evt bij de ingang . Indien honden dat spannend vinden, dan graag vooraf aangeven.

 

Wil je de tuin komen bezoeken stuur dan meld je aan via de website: https://sneupenbijwillem.nl/contact/

 

🙂 Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel. 

  

❤️ De bijdrage wordt 100% gedoneerd aan een goed doel ten behoeve van dierenwelzijn. 

 

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond.


👉Vraag aan Thirza van Snuffeltuin Sneupen bij Willem 🐶🐾

Waarom doe jij mee met het Snuffeltuinen Initiatief?

 

"Als echt paardenmeisje veranderde mijn wereld in 2015 met de komst van een lief Rottweiler hummeltje van nog geen zes kilo. Willem was een klein, ietwat onzeker mannetje en vond veel dingen spannend.  Naast de puppycursus, bleek hersenwerk voor honden voor Willem een gouden greep!. Dat deed hem erg goed. Toen hij een maand of 6 was hebben wij kennis gemaakt met praktijk speuren en later ook detectie . Er ging een wereld voor mij open; de wereld van de hondenneus. Het snuffelen en werken met de neus gaf hem zoveel voldoening, zoveel zelfvertrouwen. Dat was prachtig om te zien.

 

Toen ik dit jaar (2022) de gelegenheid kregen om een stuk van ons terrein opnieuw in te richten, was het snel duidelijk: dit wordt een Snuffeltuin. Mijn eigen honden, Willem en OMA, maken er veel en graag gebruik van, maar de tuin is juist ook open voor bezoekers. Geheel voorzien van een hek, is het een veilige plek met voor alle zintuigen de nodige uitdagingen en vooral rust. Rust voor een hond die dat nodig heeft of fijn vindt om even met zijn neus de ‘verhalen’ uit de tuin op te snuffelen.

 

Ik ben trots en blij als ik dankzij mijn Snuffeltuin honden kan laten ontspannen door inspannen, mijn kennis met hun baasje kan delen als die interesse heeft en na afloop weer zo’n blij koppie moe en voldaan met het baasje naar huis zie gaan. 

Het openstellen van mijn Snuffeltuin doe ik geheel belangeloos en in mijn vrije tijd. Vandaar dat ik me heb aangesloten bij het Snuffeltuinen Initiatief".

 

Lijkt het jou ook leuk om net zoals Sneupen bij Willem mee te doen met het Snuffeltuinen Initiatief?

Wil je meer weten? Stuur een mail naar snuffeltuinen@hotmail.com 

of kijk op https://snuffeltuinen.jimdofree.com/snuffeltuin-aanmelden/