Rust zacht lieve Eppie

25 september 2023

Lieve Eppie hebben we helaas op 25 september 2023 moeten laten inslapen.

 

Eppie is het logo van het Snuffeltuinen Initiatief.

 

Je herkent haar gelijk als je het logo met de foto's vergelijkt. Haar oren herken je gelijk terug in het logo.

 

Eppie is een ex-zwerfhondje en komt uit Bulgarije. Met 5 maanden oud is ze naar Nederland gekomen en bij ons komen wonen.

Dankzij Eppie heb ik veel van de hondentaal geleerd en om naar je hond te gaan luisteren.

 

Eppie gaf altijd heel goed aan wat ze wel en niet wou. Ze vond heel veel dingen niet leuk, zoals frisbee, hondenschool, fietsen, agility. Ze bleef dan gewoon zitten of gaf andere signalen.

 

Ze vond het wel leuk om te snuffelen en ze wou vooral bij mij zijn. Onbekende honden vond ze helemaal niet fijn. Ze is ooit gebeten door een andere hond en sindsdien was ze letterlijk helemaal hysterisch als ze al andere honden in de verte zag.

 

Toen ik uiteindelijk mijn opleiding tot natural dogtrainer in 2016 ben gaan doen, begreep ik pas echt wat Eppie allemaal bedoelde en wat ik anders moest doen.

De Snuffeltuin was voor Eppie een uitkomst!

 

Zo heeft Eppie de eerste Snuffeltuin in Nederland in 2017 mogen testen. Tegelijkertijd is toen ook het Snuffeltuinen Initiatief gestart.

 

Een Snuffeltuin is voor alle honden maar vooral ook voor honden zoals Eppie gewoon fantastisch.

Dank je wel Eppie voor wie jij was, dank je wel voor de fantastische 14 jaar dat je bij ons was. We gaan je missen. Rust zacht lieverd.

 

We gaan het Snuffeltuinen Initiatief nog meer promoten en nog groter op de kaart zetten. Zodat honden zoals Eppie maar natuurlijk ook andere honden tot rust kunnen komen, onbezorgd kunnen snuffelen/ontdekken en gewoon hond kunnen zijn.


Nieuw Logo

 1 november 2022

 

Dit is Eppie!

Eppie is een Bulgaars ex-zwerfhondje en is inmiddels alweer 13,5 jaar oud. Ze is heel herkenbaar aan haar grappige oren,  1 die omhoog staat en 1 die hangt. Eppie was 5 maanden oud toen wij haar adopteerden en was meteen mijn zielsmaatje. Ze is heel erg lief, komt graag een knuffel halen en kan je soms helemaal aflebberen,  pikt je sokken in,  gilt alles bij elkaar als ze een vos of kat ziet, eet graag paardendrollen, kan hard snurken en ligt in de winter het liefste onder de dekens bij je.

 

Een Snuffeltuin betekent voor Eppie lekker snuffelen en alles met de neus ontdekken in een veilige omgeving, zonder dat er andere honden of mensen aanwezig zijn. Negen jaar geleden is ze aangevallen door een andere hond, waardoor ze een behoorlijk trauma heeft opgelopen. Een snuffeltuin is het perfecte stress-vrije uitje voor haar maar ook voor mij.

 

Vijf jaar geleden ben ik het Snuffeltuinen Initiatief opgestart, als onderdeel van mijn eindopdracht voor natural dog trainer en gedragsdeskundige voor honden. Omdat we deze mijlpaal niet aan ons voorbij willen laten gaan, vieren we dit met een nieuw logo. En het nieuwe gezicht van het Snuffeltuinen Initiatief NL, B. GR is dan ook mijn liefste Eppie.

 

Met dank aan Merlijn Enserink van https://www.enserink.nl/ die dit mooie logo heeft ontworpen