Snuffeltuin Zelfbewust in Velddriel

 

De eigenaar van de tuin is Margreet van Dieten. De tuin is afgezet door middel van een hekwerk met begroeiing. De hoogte bedraagt 1,20 meter hoog maar op sommige stukken is dit 0,80 cm hoog. 

 

Wil je de tuin komen bezoeken dan neem contact op met Margreet van Dieten en stuur een email naar margreet@zelfbewust.nu of

bel naar 06-40151391.

Of kijk op de Website: https://dogenjoy.jimdo.com/snuffeltuin-1/

 

🙂 Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel. 

  

❤️ Margreet steunt project 18 bij Stichting WereldAsielen - het asiel Orasje in Bosnie - zie ook http://wereldasielen.nl/projecten/bosnie/

 

Jouw hondje blij, ander hondjes  blij mooi toch!

 

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond.

 


👉Vraag aan Margreet  van Snuffeltuin Zelfbewust in Velddriel 🐶🐾

 

Waarom doe jij mee met het Snuffeltuinen Initiatief?

 

Eigenlijk hebben we altijd al een snuffeltuin gehad. Een tuin met stapels hout, onkruid, pollen gras, vijvers, houthokken, struiken en gaten en schuren. Omdat we asielhondjes opvangen tot ze geplaatst zijn, merken we dat onze tuin een ware trainingslocatie is voor de erg onervaren hondjes. Stapje voor stapje laten we ze wennen aan onbekende zaken. 

 

Het is fantastisch om ze met onze honden wereldwijzer te laten worden in hun eigen persoonlijke hondentempo.

Hondjes die verloren zijn in de wereld, Zonder huis, mand of vriendelijke mensen. Angstig, achter gelaten. En mijn hart en ons huis is groot. Ons geduld en warmte omhuld het hondje als een warme veilige deken

 

Ontroerd ben ik elke keer weer als een hond na drie weken in de mand, eindelijk zelfstandig naar buiten durft. De bange hondjes stelen elke keer weer mijn hart. En als ze eenmaal een stapje hebben gezet, dan gaat de reis een ietsje snellen. En hoe warm word ik als de stapjes naar een nieuw baasje steeds dichterbij komen. Onze tuin wordt verkend en is eerst onbekend en onveilig. Na een aantal plasrondjes begint het veiliger te worden, en na een aantal weken snuffelt de ene hond op zijn gemak, en sjeest de andere hond als een razende rakker door de tuin. Veilig omheind. Zonder te vrezen voor een uitstapje buiten de tuin met auto`s mensen en andere dieren.

De uitstapjes buiten de tuin komen pas aan bod als de snuffeltuin veilig genoeg is om te ontspannen. 

 

En omdat we zien dat deze bange asielhondjes, ontspannen in de tuin en daardoor open staan voor groei, zijn we ingegaan op het aanbod van  Birgitta Geerlings. Ook vreemde hondjes met baasjes mogen snuffelen. Hondjes die andere hondjes op straat eng vinden, die zoveel stress ervaren dat het wandelen niet meer leuk is. En er daarom ook geen ontspannen momenten zijn buiten de eigen tuin. 

 

Dankbaar ben ik dus voor de mogelijkheid die we kunnen bieden aan deze bijzondere hondjes met hun baasjes. 

En de vrijwillige bijdrage die elke bezoeker doneert voor het asiel in Bosnië  is natuurlijk super gaaf". 

 

Wil je de Snuffeltuin Zelfbewust ook is bezoeken? Kijk voor meer info op https://snuffeltuinen.jimdofree.com/snuffeltuin-vinden/gelderland-velddriel/