Op deze pagina staan alle vrienden die Het Snuffeltuinen Initiatief steunen.

 

Vrienden

Als Snuffeltuinen vriend/ambassadeur komt jouw link op onze website en de link van het Snuffeltuinen Initiatief op jouw website/social media. Het doel hiervan is om meer bekendheid te krijgen voor dit niet commerciële hondenwelzijns project. 

 

Op deze manier komt het onder de aandacht van veel mensen en worden er meer snuffeltuinen bezocht en misschien gaan ze dan zelf ook wel hun tuin als snuffeltuin aanbieden. 

 

Wil je "vriend" worden dan neem contact op via het contactformulier op deze website. Wij zoeken "vrienden" die ook willen werken aan meer hondenwelzijn. Snuffeltuinen moeten bereikbaar zijn voor iedereen ook voor mensen met een kleine portemonnee. 

 


Snuffeltuin Sneupen bij Willem 

 

Sneupen betekent in het Fries: lekker rond struinen, vrij kunnen snuffelen. Onze tuin heeft dan ook dit doel voor onze eigen honden en voor honden die op bezoek komen. Niets moet, geen druk of dwang. Gewoon de hondenneus zijn werk laten doen. Deze snuffeltuin is een zintuigentuin; een  belevenis voor alle 5 zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven!

 

Gelegen op de grens van Friesland met Drenthe, aan een rustige 60 KM-weg met eikenbomen, in het buitengebied van Noordwolde-Zuid. De tuin is duurzaam en er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en hergebruik. Verder is de tuin geheel omheind, veilig en geschikt voor alle honden

Wil je meer lezen over onze tuin of bezoeken dan kijk voor meer info op https://sneupenbijwillem.nl/


Dog Detectives Free work

Met Detectives Free Work zetten we binnen of buiten een parcours uit. Hierin wordt m.b.v. voer de hond uitgenodigd zelf keuzes te maken. Dit door het voer zo te plaatsen dat het dier niet over de eigen grenzen heengaat. Het parcours wordt hierdoor op eigen-wijze gevolgd.

Het geeft de kans om de hond te observeren en daardoor beter te leren kennen. Want het dier is zonder onze menselijke

invloed vrij om binnen het parcours de eigen voorkeuren, bewegingspatronen en andere gedragingen te laten zien.

 www.DogDetectivesFreeWork.nl  

 

Hulp bij ongewenst gedrag

Het Free Work kan ook worden ingezet bij ongewenst gedrag. Beter gezegd gedrag dat door mensen vaak als ongewenst wordt gezien. Dit gedrag kan voor de hond een roep om hulp zijn. Of het nu gaat om trekken aan de lijn, overmatig geblaf, uitvallen naar andere honden of… vul zelf maar in. Hiervoor kan een begeleidingstraject geboekt worden. Hierbij wordt gekeken naar het dier als geheel. Fysiek, mentaal en emotioneel worden hierbij gezien als een drie eenheid.

 

Denk hierbij aan: training, voeding, Bach bloesems, aromatherapie, Quantum-Touch, Animal Centred Education en Tellington TTouch.

Niet de therapiesoort maar het dier staat hierbij centraal. En… het is altijd maatwerk.

5% van de opbrengst gaat ook weer rechtstreeks naar het goede doelen potje van de Dog Detectives Belevingstuin in Tiel.

 

Meer info op www.DogDetectivesFreeWork.nl  en op www.Ellen Angelino.nl


De Wereld volgens je hond

 

De Wereld volgens je Hond in Oss biedt hondengedragbegeleiding en privélessen op maat voor herplaatsers, pups en alle andere honden.

Wij werken in een persoonlijke setting en een respectvolle benadering van mens en dier staat hierbij voorop.

 

Inge is aangesloten bij de door Turid Rugaas opgerichte trainersvereniging Pet Dog Trainers of Europe (PDTE).

 

Voor meer informatie kijk op www.dewereldvolgensjehond.nl

 

 


Relaxte hond

 

Webshop met artikelen voor honden, met speciale aandacht voor de buitenlandse rescue honden.

 

In de webshop kan je o.a. de volgende artikelen kopen: Veiligheidstuigjes, langere lijnen, waarschuwingssleeves, supplementen, hersenwerkjes, speelgoed, kussens, beloningstasjes, autogordels en nog veel meer 

 

Voor meer info kijk op www.relaxtehond.nl


Pawfive brengt jou en je hond dichterbij elkaar.

 

PawFive is een hondenschool in Zeist met zowel online diensten, als lessen in de praktijk. Je kunt terecht voor: (groeps-)cursussen, privélessen, individuele gedragstherapie, workshops en webinars.

 

We bieden: hoogwaardige kwaliteit, positieve training, persoonlijke leertrajecten, een unieke locatie en wetenschappelijk inzicht.

PawFive richt zich op de ontwikkeling van mens en hond samen. We leren jou alles wat je wilde weten over het gedrag, het opvoeden, trainen en de gezondheid van jouw hond. Onderwerpen zoals lichaamstaal, basisbehoeftes, ontwikkeling van gedrag, leerprocessen, voeding en nog zoveel meer komen uitgebreid aan bod. Of je nou alleen een puppycursus, een workshop of een uitgebreid traject wilt volgen het kan allemaal bij PawFive!  Meer info op : www.pawfive.nl 


Kwispel & Relax

Een praktijk voor het welzijn van de hond.

 

Met mijn ervaring als paraveterinair dierenartsassistente, het geven van puppybegeleiding en dierenartstraining bij onzekere honden, ben ik nu mijn kennis aan het verruimen over verrijking in een hondenleven. 

 

Naast de basisbehoeftes die een hond heeft, kan je het welzijn verhogen met massage, goede voeding en voerverrijking. 

 

Verder leer ik over activiteiten voor honden die het soms moeilijk hebben in een drukke samenleving. 

 

Ik wil baas en hond graag helpen waar nodig.

Meer info op: https://www.kwispelenrelax.nl/

 


Dierenluisteraar:

Een stukje van haar website:
"Dieren hebben verschillende manieren om te communiceren. Dat kan zijn via lichaamstaal of via geluid en gedrag. Dat is de wijze van communicatie, die door ons als mens vaak wel wordt begrepen, waar veel mensen wel mee bekend zijn. Dieren communiceren echter ook nog op een andere manier, namelijk intuïtief, via energie.

Met die manier van mededelen heeft de mens weinig of geen ervaring. De mens moet zich daar bewuster op afstemmen om het dier te ‘horen’. Terwijl dieren daarmee juist datgene naar buiten brengen wat hen het diepst van binnen bezighoudt.

Dit is een heel essentieel onderdeel van de communicatie tussen mens en dier en juist daar gaat het dan mis".

Heb je een probleem met jouw hond dan neem contact op met Dhyana.

Het geld van een consult gaat 100% naar een paar mooie goede doelen zoals: Soi dogs, Vier Voeters, Brook Hospital en Stichting Dierenmissies.

Meer info op https://www.dierenluisteraar.com/


Dierenoppas Amersfoort

 

Ben je op zoek naar goede en praktische artikelen voor je lieve viervoeter? 

Neem dan zeker eens een kijkje bij de webshop van Dierenoppas Amersfoort. 

 

Het assortiment is enorm!

Dierenoppas Amersfoort heeft een online shop voor alle honden, van groot tot klein. 

 

 

Je vindt er leuke hondenriemen, tuigen, hondenmanden, kussens en nog véél meer. De producten zijn van een goede kwaliteit en heel praktisch.

 

Eigenaar van de webshop is Lisanne.  Lisanne is dol op honden én heeft opleidingen en cursussen gevolgd voor hondengedragsdeskundige. Zij weet dus precies wat honden nodig hebben en wat ze leuk vinden. En dat zie je terug in het assortiment van de webshop!

https://www.dierenoppasamersfoort.nl/winkel 


CBDOGGY

 

Sinds 2015 is CBDOGGY een bekende plek voor supplementen voor honden en katten.

Gedurende deze tijd hebben we veel ervaring opgedaan en ons assortiment opgebouwd.

Wij kiezen voor de hoogste kwaliteit ingrediënten en biologisch gecertificeerd waar het mogelijk is.

We gaan uit van wetenschappelijk onderzoek qua werkzaamheid en dosering.

 

Op deze manier maken wij de supplementen waar we 100% achter staan, en zelf ook aan onze honden geven.

 

Daarnaast hebben we veel persoonlijke aandacht voor onze klanten en maken graag een plan op maat en zelfs aangepaste supplementen waar dat gewenst is.

www.cbdoggy.nl

 


 

Maroef, Coaching Mens & Hond

  

Mimi van Baars is een hondengededragsdeskundige volgens de visie van Turid Rugaas , waar het hondenwelzijn voorop staat. Ik werk volgens de nieuwste inzichten waarbij geen dwang gebruikt wordt of middelen waar de hond bang van wordt.

 

Het is een natuurlijke manier van omgaan met de hond, daarbij wordt gekeken naar de natuurlijke behoefte van de hond. Lessen zijn individueel en worden op maat gemaakt.

Verder leer je alles over de lichaamstaal van je hond.

Meer informatie kan je terug vinden op de website www.maroef.nl


Filova

 

Bij Filova vind je alles voor de verzorging van je hond, en dat op een zo ecologisch mogelijke wijze. Dat is de basis om onze wereld te sparen, en het is ook heel erg nodig. Zowel in het trimsalon als de webshop gelden dezelfde voorwaarden: gezondheid voor dier en aarde staan sowieso voorop. Ik ben constant op zoek naar betere en duurzamere materialen en systemen om te besparen op energie en afval. En als ik weer iets ontdekt heb dat ons hierin vooruit helpt, dan maakt mij dat erg blij. www.filova.be


Stressless Dogs 

 

"Stressless Dogs is een Hondengedragsdeskundige opgeleid volgens de visie van Turid Rugaas, deze stroming wordt ook wel Natural Dog Training genoemd.

Er wordt dan ook gewerkt volgens de nieuwste inzichten, uitsluitend zonder het toebrengen van angst, pijn of dwang.

En vanuit het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeften van een hond.

Stressless Dogs biedt praktijk en online begeleiding op maat, ga naar https://www.stresslessdogs.nl/ "

 


Stichting Verhuisdieren

Verhuisdieren matcht mens & dier –

Voor verantwoorde herplaatsing en adoptie van tweedekans huisdieren.

www.verhuisdieren.nl


DogsIncluded 

 

 

Slimme en kieskeurige baasjes regelen hun vakantie hier!

Want het allergrootste aanbod hondvriendelijke vakantiehuizen, hotels en kastelen, vind je hier.
Want we hebben alle vakantieplekken - waar je hond welkom is - al voor je verzameld! 

www.dogsincluded.nl 

 

 

 

 


Hondenschool SamenWijs Met je hond

en Boek PuppyWijs

 

"Ons doel is om, met zowel ons boek als met de lessen, mensen te leren hoe ze op basis van liefde en vertrouwen, door goed naar hun hond te kijken en hem beter te leren begrijpen, het welzijn van hun hond kunnen vergroten".

Facebook SamenWijs met je hond

 

 


Amor para perros biedt  hulp aan honden in nood voor binnen en buitenland helpt. 

www.liefdevoorhonden.nl

Coachingspraktijk Instinctief

www.instinctief.be