Snuffeltuinen in Nederland en België

Een Snuffeltuin is een plek waar een hond in vrijheid, ongedwongen, in zijn eigen tempo,  veilig zijn neus en andere zintuigen kan gebruiken. Zonder tussenkomst van zijn begeleider. 

 

Er zijn in Nederland 10 Snuffeltuinen  en 1 in België bij het Snuffeltuinen Initiatief aangesloten en die je kunt bezoeken!

 

Klik hier voor het overzicht van alle Snuffeltuinen. 

Bij iedere Snuffeltuin staat aangegeven hoe je een afspraak met een eigenaar van een Snuffeltuin kunt maken. 

 

🙂 Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel. 


Foto wedstrijd  vand jouw  slapende hond na een bezoek aan een  SnuffeltuinNovember 2023

 

In november bestaat het Snuffeltuinen Initiatief alweer 6 jaar!

 

We vieren het dit jaar met iets heel speciaals: 

 

“Een foto wedstrijd van jouw slapende hond,  na een bezoek aan een Snuffeltuin van het Snuffeltuinen Initiatief” Klik hier voor meer info en hoe je mee kunt doen


Speciale uitgave over de seniorenhond in een snuffeltuin


November 2023

 

Deze maand extra aandacht voor de Seniorenhond in een Snuffeltuin met hond Wolf in de hoofdrol.

Je kunt de hele editie lezen via deze link.

 

Interview met Jolanda van Snuffeltuin "Aan de Waal"November 2023

Jolanda heeft een prachtige Snuffeltuin in Herwijnen en heeft met haar Snuffeltuin al in de krant gestaan.  Hoe mooi is het dat de tuin al volgeboekt is tot het eind van het jaar! Dus is het de hoogste tijd om contact op te nemen met Jolanda om meer over haar Snuffeltuin te weten te komen 😊. Lees hier het interview


Workshop Snuffeltuin voor je hond maken


Wil je alles weten over een Snuffeltuin en hoe je er eentje kunt maken voor jouw eigen hond? 

 

Of wil je een Snuffeltuin voor jouw asiel maken of anders?

Dan volg deze online privé workshop die wereldwijd al meer dan 900 gegeven is door Birgitta. Klik hier voor meer informatie. DE FILOSOFIE ACHTER HET SNUFFELTUINEN INITIATIEF

Wij geloven dat honden individuele wezens zijn en gevoelens en behoeftes hebben die helaas niet altijd herkend worden. Door een keer met je hond de Snuffeltuin te bezoeken, zal je één van de belangrijkste behoeftes van je hond ontdekken en dat is snuffelen. Laat je hond dit doen in zijn eigen tempo. Wij willen dit graag voor iedere hond realiseren en zeker voor de honden die altijd aan de riem zitten.

 

Het doel van de snuffeltuin is dus om een nieuwe activiteit aan te bieden die het welzijn van je hond kan verhogen en daarmee zijn levensvreugd te verbeteren. 

 

Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. Het is uitdrukkelijk geen commercieel verdienmodel.