Griekenland in Leventochori 

 

De Snuffeltuin EY ZHN ( wordt uitgesproken als EF ZIN )

betekent Welzijn in het Grieks . 

 

De Snuffeltuin is van Saskia en de tuin is maar liefs 2700 m2 groot.  

 

De Snuffeltuin is een natuurlijke tuin waar heggen, bomen zoals olijfbomen, citroenbomen, sinaasappelbomen, abrikoosbomen, mispelbomen en amandelbomen staan. 

Er is een kruidentuin met laurier, rozemarijn, lavendel, citroenkruid, oregano, mint, eplargonium graveolens (Ambaroriza heet dit ook in het Grieks, een soort wilde geranium, dat veel voorkomt in de kustgebieden van de Peloponesus en de eilanden. Het werkt rustgevend en stressvermindernd. Er is ook kattenkruid gezaaid.

 

Er zijn elementen toegevoegd zoals: houtstapels, driftwood van het strand, zeewier, autobanden, tunnels, graafheuveltje, cypressenhoutenbord en een labyrinth. 

 

Voor de eigenaren staat er een bankje klaar, waar ze op kunnen zitten en zo kunnen genieten van hun snuffelende hond. 

 

De tuin is geheel afgezet met een omheining met gaas van maar liefs  1.80 hoog, behalve bij de ingang daar is de omheining 1,50 meter hoog. Het gaas is ingegraven. 

 

Wil je de tuin komen bezoeken dan stuur een whatsapp naar 0030 69 460 55 696

Of voor meer info kijk op https://snuffle-garden-ey-zhn.jimdosite.com/ 

 

Bij elke snuffeltuin vind je een mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven die ten gunste komt van een goed doel voor honden. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel. 

 

Saskia doneert aan : Stichting voor Strays-Paws of Greece: https://www.adopteereenhondfts.nl/  Deze organisatie heeft  haar heel goed geholpen met het bemiddelen van de opvanghond Tzatziki. Een zwerfhondje die haar geleerd heeft hoe belangrijk snuffelen is en het maken van eigen keuzes in hun eigen tempo. Dit is voor het welzijn en de ontwikkeling van een hond (en zeker voor een onzeker hondje zoals Tzatziki) van groot belang. 

 

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond.