Belevingstuin/Snuffelbosje in Beringen, België

 

Sinds juli 2017 is er in Beringen in België een prachtige Belevingstuin voor honden geopend.Het is maar liefs 8000 m2 groot! Het gehele omheinde grondstuk inclusief gebouwen bestaat uit: snuffelbosje, een belevingstuin, een weide waarop een geitje, nandoe, ganzen en kippen lopen. En er is ook een coachingscentrum aanwezig met acupressuurpraktijk (+ binnenkort ook een voedingsadvies), indoor en outdoor lokaal. En alles is omheind met een hekwerk (heras hekwerk) van 1.80 meter hoog.

 

Op verzoek van de bezoekers kan er extra verrijkte omgeving toegevoegd worden.

De tuin is veilig en is zelfs deels ingegraven. Kleine honden kunnen dus ook niet ontsnappen.

 

-Bezoek aan de belevingstuin/snuffelbosje is een individueel bezoek, dus enkel met hond(en) van hetzelfde gezin/sociale groep.

 

 

 

- Op verzoek kan een gedragsconsult of advies of behandeling bijkomend ingepland worden. Prijzen van gedragsbegeleiding en dergelijke meer : www.instinctief.be

 

- Prijs per uur in de belevingstuin, ongeacht het aantal eigen honden en ongeacht of de bezoekers/honden minder lang aanwezig zullen zijn: 12,50 euro/uur en dus per begonnen uur. Op vraag van de bezoeker kan er ook een factuur worden overgemaakt.

Deze prijs/uur is zonder begeleiding en eigen (mensen)drank, poepzakjes en hondensnoepjes mee te brengen. Er zijn vuilbakken en er is zitgelegenheid voorhanden.

 

Kel van Instinctief is vrijwilliger bij het asiel in Genk! De inkomsten uit deze tuin maken het mogelijk dat zij dit vrijwilligerswerk kan doen:).

 

- Het snuffelbosje kan ook gereserveerd worden, al dan niet samen met de belevingstuin (bijv. samen 1 uur), maar is enkel toegankelijk onder begeleiding van Kel, gezien er eerst toegang genomen moet worden via de weide met boerderijdieren (hond aangelijnd tot in het snuffelbosje).

 

- Het snuffelbosje is ook volledig omheind, er zijn takkenstapels en wat boomstammen voorhanden, incl. schuilhuisje voor allerlei mens/hond zoek-, speur- en geurspelletjes.

 

- Gebruik en betreden van de site, waaronder dus de belevingstuin en het snuffelbosje, gebeurt op eigen risico en verantwoordelijkheid. Bezoekers dienen zelf in te staan voor het toezicht en welzijn van hun (meegebrachte) honden. Instinctief is dan ook niet aansprakelijk voor schade of letsels aan mens en dier noch bezittingen van de bezoeker en is tot geen enkele vorm van schadevergoeding of tussenkomst gehouden. -

 

Er is gratis parkeergelegenheid op de site voor bezoekers van het coachingscentrum en haar aanhorigheden.

 

Wil je de belevingstuin/snuffelbosje bezoeken dan neem contact op met: coaching@instinctief.be

Meer info kan je ook vinden op www.instinctief.be