Baal in België

Snuffeltuin Scratch&Purr

 

== even gesloten ivm groot onderhoud en make-over - gaat weer open in januari 2024==

 

Deze leuke Snuffeltuin is van Annelien en Evi en ligt in het dorpje Baal. Baal is een dorp in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en ligt vlakbij Aarschot. 

 

De Scratch&Purr Snuffeltuin is een natuurlijke tuin met heel wat extra toegevoegde, verrijkende elementen. De tuin is ca 400m2 groot en is volledig omheind. De omheining is 1.50 meter hoog en reikt tot aan de grond.

 

Ontsnappen is normaal niet mogelijk. Wij raden echter wel aan om honden die gemakkelijk over hoge omheiningen kunnen springen aan een loslooplijn van 10 meter te doen.

 

De snuffeltuin is uitgerust met heel wat verschillende ondergronden zoals gras, houtsnippers, verschillende soorten stenen, klinkers, hout. 

 

Er zijn kleine verhogingen toegevoegd met houten palet, een verhoogde boomstam en autobanden.

 

Je kan er enkele kruidenplanten (kattenkruid, lavendel, munt, tijm en rozemarijn),  haagplanten, struiken en heideplantje vinden.. Verder is er ook een kleine zandbak, losse takken, geurzakjes met oude textiel (knuffels, kleding, schoeisel, dekens en oude kussenslopen), Snuffelmatjes, balletjes en oude kattenmaterialen (krabpaal, speelmat en mandje en andere dierengeuren zoals kippenveertjes, hondenhaar en paardenhaar.

 

Er zijn verschillende zitgelegenheden beschikbaar zoals tuinstoelen en een picknicktafel.

 

De tuin geeft aan de ene kant zicht op bosrijk gebied. De andere kant is gelegen vlak naast een weg waar dagelijks verkeer voorbij komt. Aan deze kant is het zicht weggenomen met een zichtdoek aan de omheining, maar auto’s, fietsers zijn nog steeds hoorbaar.

 

De tuin zal steeds verbetert worden. Zo wordt er nog een vijver toegevoegd en verhogingen.

 

Wij zijn zelf aanwezig als er bezoekers komen.

 

Ook is het mogelijk om extra een treat search op het einde te doen met snacks van Keetjes (tegen extra betaling).

 

Wil je de tuin komen bezoeken stuur dan een mail Scratchandpurr@hotmail.com of via de FB pagina van Scratch&Purr of stuur een whatsapp bericht naar +32 (0)472 592376

 

 

🙂 Een Snuffeltuin moet bereikbaar zijn voor iedereen, daarom vragen Snuffeltuin eigenaren geen vast bedrag (toegangsgeld), maar wel een bijdrage ten behoeve van een goed dierendoel en/of ter verbetering van hun tuin. De eigenaar van de Snuffeltuin bepaalt welk goede doel. 

  

❤️ Het doel van Snuffeltuin Scratch&Purr is de stichting SCSP. SCSP staat voor "Second Chance Staffords & Pitbullseen". Zij vangen zogenaamde 'hoog risico' honden op zoals pitbulls, bulldogs, staffords, welke over het algemeen jammer genoeg nog steeds een 'slechte' reputatie hebben en dus mogelijk sneller in het asiel terecht komen. 

We hopen dat ze binnenkort af en toe ook met een opvanghondje de tuin kunnen bezoeken

https://www.scsp.be/over-ons/

 

Voorkom teleurstellingen en lees eerst de Snuffeltuin regels! Iedere bezoeker is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hond.